Konu
:
Zambak Reçeli Tarifi Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Zambak Reçeli Tarifi Yapılışı
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Zambak Reçeli Tarifi Yapılışı
Zambak Reçeli Tarifi
Zambak Reçeli Yapılışı
Zambak Reçeli
Zambak Reçeli Tarifi
Hazırlama Süresi:
30 dakika
Pişirme Süresi:
45 dakika
Gerekli Malzemeler;
2 su bardağı tohumları çıkartılmış zambak
2 yemek kaşığı toz şeker
4 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
Yarım limonun suyu
Yapılış Tarifi;
1- Zambakların ortalarındaki yeşil kök kısımlarını çıkarın
Yaprakları ikiye bölerek küçültün
Sarı tohumlu kısımları ve yaprakları ezmeden sudan geçirip derin bir kaba alın
Üzerlerine 2 yemek kaşığı toz şeker serpin
Üzerini örterek iki gün bekletin
2- Şeker ve 2 su bardağı suyu tenrecede 10 dakika kadar kaynatıp kalan 1 bardak suyu da ilave edin
Şerbet kıvamına gelinceye kadar kaynatın
Şekerde beklettiğiniz zambakları ve yarım limonun suyunu ilave edip reçel kıvamına gelinceye kadar kaynatın
Ocaktan alıp sıcakken kavanozlara aktarın
Ağzını sıkıca kapatıp soğuyuncaya kadar ters çevirerek bekletin
Servise hazır hale getirin
Afiyet olsun
Alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul