Konu
:
Bağdat Hurma Tatlısı Tarifi Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Bağdat Hurma Tatlısı Tarifi Yapılışı
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bağdat Hurma Tatlısı Tarifi Yapılışı
Bağdat Hurma Tatlısı Tarifi - Bağdat Hurma Tatlısı Yapılışı - Bağdat Hurma Tatlısı Nasıl Yapılır - Bağdat Hurma Tatlısı Malzemeleri
Hamuru için:
200 gr
un
50 gr
irmik
100 gram yağ Suyu alınmış
50 gr
sığır böbrek yağı eritilmiş net
2 adet sarı yumurta
1 çorba kaşığı maya
1 kahve kaşığı pudra şekeri
1 kahve kaşığı tuz
100 gr
su
Kızartmak için:
1 kg
yağ
Şurubu:
1 kg
şeker
500 gr
su
1/2 kahve kaşığı limon tuzu
Şurup malzemesini hep beraber 2 dakika kaynatınız, soğumaya bırakınız
Bir küçük kaba aynı sudan 1 kahve fincanı su ile pudra şekeri ve mayayı ezerek içersine 1 kahve fincanı un koyup, 10 dakika mayalandırınız
Küçük bir tencerede el yakacak hararette kızgın böbrek yağı ile 100 gr
yağı kızdırınız ve ateşten alınız
Bir kevgirle karıştırarak içersine un ve irmiği ilâve edip tamamen karıştırarak yediriniz ve üzerine mayalanmış hamuru, yumurta sarısını, tuz ve suyu koyup iyice karıştırdıktan sonra ağzını kapatıp 20 dakika mayalandırınız ve sonra hamuru mermerin üzerinde uzunca yuvarlayıp cevizden büyük parçalara kesiniz ve avucunuzda yuvarlayıp hafif yassılttıktan sonra kalburun üzerine bastırıp sigara sarar gibi bir tur sarıp tepsiye sırayla diziniz ve tepsi bittikten sonra üzerine bir naylon veya bir bezle kapatıp 20 dakika daha mayalandırınız
Sonra kızgın yağa atıp karıştırarak renk alıp hafifleyinceye kadar kızartıp yağdan çıkarıp şurubun içine atınız ve hemen üzerine bastırıp şurubunu çektirin ve şuruptan çıkararak arzu ettiğiniz gibi servis ediniz
Not: Eğer hamur kalbura veya elinize yapışırsa 10 dakika buzdolabında bekletiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul