Konu
:
Karabaş Otu Reçeli Tarifi Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Karabaş Otu Reçeli Tarifi Yapılışı
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Karabaş Otu Reçeli Tarifi Yapılışı
Karabaş Otu Reçeli Tarifi
Karabaş Otu Reçeli Yapılışı
Karabaş Otu Reçeli
Karabaş Otu Reçeli Tarifi
Hazırlama Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi :
45 dakika
Gerekli Malzemeler;
500 gr karabaş otu
4 su bardağı su
Şurubu için;
1 kg toz şeker
2 su bardağı su
1 limonun suyu
Yapılış Tarifi;
1- Karabaş otunu 4 su bardağı suyla harlı ateşte haşlayıp süzdürün
2- Diğer tarafta 2 su bardağı haşlama suyu ile 2 su bardağı suyu karıştırın
Toz şeker ilave edip kaynatın
3- Haşladığınız karabaş otlarının suyunu elinizle iyice sıkıp şekerli suya ilave edin
Reçel kıvamına gelinceye kadar kaynatın
Limon suyunu ekleyip bir taşım daha kaynatın
Ocaktan alıp soğumaya bırakın
Ilıyınca kavanoza aktarıp servise hazır hale getirin
Afiyet Olsun
Alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul