Yalnız Mesajı Göster

Şeftali Reçeli Tarifi Yapılışı

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Şeftali Reçeli Tarifi Yapılışı



Şeftali Reçeli Tarifi - Şeftali Reçeli Nasıl Yapılır - Şeftali Reçeli Malzemeleri





Şeftali Reçeli

Malzemeler

1 kilo sert şeftali
1 kilo toz şeker
1 adet limon
su

Hazırlanışı

eftalilerin kabuklarını soyup, çekirdeklerini çıkartın ince ince dilimleyin Derin bir tencereye toz şekeri koyun Toz şekerin üzerini geçecek kadar su ilave edip şerbet kıvamına gelinceye kadar kaynatın

Dilimlediğiniz şeftalileri hazırladığınız şerbete ilave edip 2?3 dakika kaynatın Şerbeti çekmesi için bir gece bekletin

Daha sonra şerbetin içinden çıkartıp başka bir kabın içine alın Şerbeti koyulaşıncaya kadar kaynatıp limon suyu ve şeftalileri ilave edin 2?3 dakika kaynadıktan sonra ocaktan alın

Sıcak olarak reçel kavanozuna boşaltın Soğuduktan sonra kavanozun kapağını kapatın

Alıntı Yaparak Cevapla