Yalnız Mesajı Göster

Bayram Tatlıları Yapılışı - Resimli Bayram Tatlısı Tarifleri

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bayram Tatlıları Yapılışı - Resimli Bayram Tatlısı Tarifleri



bayram tatlıları - şerbetli tatlılar - baklava nasıl yapılır - şerbetli tatlı tarifleri



malzemeler:

şekerpare için:

1 paket margarin, oda sıcaklığında
1 su bardağı pudra şekeri
4 yemek kaşığı irmik
2 yemek kaşığı hindistan cevizi
2 yumurta
4 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

şerbeti için:

3 su bardağı şeker
4 su bardağı su
yarım limonun suyu

üzerlerine:

fındık içi

Şekerparelerin hazırlanması:
1 1 paket yumuşak margarin, 1 su bardağı pudra şekeri,
4 yemek kaşığı irmik, 2 yemek kaşığı hindistan cevizi,
2 yumurta, 4 su bardağı un,
1 paket vanilya ve 1 paket kabartma
tozunu karıştırarak yumuşak bir hamur elde edin
(unu her zamanki gibi azar azar ekleyin)
2 Hamurdan kurabiye yapar gibi küçük
parçalar alıp hafif düzleyin Hepsini tepsiye dizip üzerlerine birer fındık yerleştirin
3 Önceden ısıtılmış fırında pişirin

Şerbetin hazırlanması:

1 3 su bardağı şekeri ve 4 su bardağı
suyu küçük bir tencerede kaynatın Kaynadıktan
5 dakika sonra yarım limonun suyunu
ekleyip kısa bir süre daha kaynatın
2 Ateşten alıp ılıtın
3 Şekerpareler piştiği zaman fırından çıkarıp 3 dakika bekletin
3 dakika sonunda ılık olan şerbeti
(püf noktası; şekerpareler sıcak, şerbet ılık olmalı)
şekerparelerin üzerine gezdirin
4 Tepsinin üzerine başka bir tepsi kapatıp
servis yapacağınız zamana kadar bekletin

Alıntı Yaparak Cevapla