Yalnız Mesajı Göster

Bayram Tatlıları Yapılışı - Resimli Bayram Tatlısı Tarifleri

Eski 08-13-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bayram Tatlıları Yapılışı - Resimli Bayram Tatlısı Tarifleri



fındıklı gül tatlısı



Fındıklı gül tatlısı malzemeleri

2 su bardağı un

1 su bardağı irmik

1 çay bardağı ayçiçeği yağı

1 çay bardağı yoğurt

125 gr margarin

1 paket kabartma tozu

1 tutam kırmızı gıda boyası

İç malzeme için

100 gr fındık

Şerbeti için

4 su bardağı su

4 su bardağı toz şeker

Yarım limonun suyu

Fındıklı gül tatlısı hazırlanışı

Karıştırma kabına yumuşatılmış margarin,
ayçiçeği yağı ve yoğurdu aktarıp karıştırın
Üzerine un, irmik, kabartma tozu ve gıda boyasını ekleyin
Hepsini karıştırıp hamur kıvamına getirin
Hamuru mutfak tezgahında açın ve bir bardak yardımı ile yuvarlaklar kesin
3 yuvarlak hamuru birbirinin üzerine gelecek şekilde
yan yana yerleştirin Bir kere yuvarlayıp ortadan
ikiye keserek ters çevirin 3 yuvarlak parçadan
2 gül şekli elde edin Ortalarına birer fındık yerleştirin
170 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirin
Şerbeti için su, şeker ve limon suyunu kaynatıp soğumaya bırakın
Gül tatlıları piştikten sonra 5
dakika bekletip soğuk şerbeti üzerine dökün
Servis yapın Fındıklı gül tatlısı artık hazır, afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla