Yalnız Mesajı Göster

Bayram Tatlıları Yapılışı - Resimli Bayram Tatlısı Tarifleri

Eski 08-13-2012   #5
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bayram Tatlıları Yapılışı - Resimli Bayram Tatlısı Tarifleri



incir tatlısı



İncir tatlısı malzemeleri

400 gr kuru incir

15 su bardağı ceviz içi

15 su bardağı su

İncir tatlısı hazırlanışı

Kuru incirleri iyice yıkayıp sap kısmından kesin Üzerlerini biraz geçecek şekilde su ekleyin Bir tencereye alıp kaynatın Suyu çekip yumuşayana kadar 8 saat tencerede bekletin Her bir incirin tepe kısmından cevizleri doldurup fırın tepsisine dizin İncirleri beklettiğiniz suyun kalanını tepsiye ilave edin 175 dereceye ayarlı fırında incirler hafif koyu renk alana ve suyunu çekene kadar pişirip servis yapın İncir tatlısı artık hazır, afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla