Yalnız Mesajı Göster

Bayram Tatlıları Yapılışı - Resimli Bayram Tatlısı Tarifleri

Eski 08-13-2012   #6
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bayram Tatlıları Yapılışı - Resimli Bayram Tatlısı Tarifleri



kalburabastı



Kalburabastı malzemeleri

250 gr margarin (oda ısısında)

3 su bardağı un

1 yemek kaşığı yoğurt

1 yumurta

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

Şerbeti için

3 su bardağı su

3 su bardağı toz şeker

1/4 limonun suyu

Kalburabastı hazırlanışı

Su ve şekeri kaynatıp limon suyunu ekleyin Tencereyi ocaktan alarak soğumaya bırakın Margarin, yoğurt, yumurta ve vanilyayı iyice karıştırın Un ve kabartma tozunu harmanlayıp azar azar ekleyerek yoğurun Gerekirse un ekleyin Hamurdan parçalar kopartıp elips şeklinde yuvarlayın Üzerini kevgire bastırıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin 180 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirin Fırından çıkartıp soğuk şerbeti üzerlerine dökün 40 dakika dinlendirip servis yapın Kalburabastı artık hazır, afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla