Yalnız Mesajı Göster

Bayram Tatlıları Yapılışı - Resimli Bayram Tatlısı Tarifleri

Eski 08-13-2012   #7
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bayram Tatlıları Yapılışı - Resimli Bayram Tatlısı Tarifleri



burma baklava




Burma baklava malzemeleri

12 baklava yufkası

15 su bardağı iri çekilmiş Antep fıstığı

150 gr tereyağı

Şerbet için

25 su bardağı toz şeker

25 su bardağı su

Yarım limonun suyu

Burma baklava:

Şeker, su ve limon suyunu bir tencerede kaynatıp soğumaya bırakın

Tereyağını eritin 6 baklava yufkasını aralarını fırçayla yağ sürerek üst üste dizin Ortadan ikiye kesin

Yufkaların uç kısmına boydan boya fıstık yerleştirin ve oklava yardımı ile rulo şeklinde sıkıca sarın İki kenarından ortaya doğru sıkıştırarak büzün ve oklavadan çıkartın Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayın ve yağlanmış tepsiye dizin Üzerine fırçayla yağ sürün ve 180 dereceye ayarlanmış fırında 40 dakika pişirin

Fırından çıkardıktan 5 dakika sonra şurubu üzerine gezdirin ve 40 dakika dinlendirin 10 cm uzunluğunda dilimlere bölün Üzerine bolca Antep fıstığı serpiştirerek servis yapın
Burma baklava artık hazır, afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla