Yalnız Mesajı Göster

Bayram Baklavası Tarifi Yapılışı Resimli

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bayram Baklavası Tarifi Yapılışı Resimli



Bayram Baklavası tarifi,
Bayram Baklavası nasıl yapılırResimli Bayram Baklavası Tarifi




Ramazan Bayramına Özel Baklava Tarifi

Malzemeler

1 su bardağı sıvı yağ
Bir subardağı süt
Yarım su bardağı yoğurt
Yarım limon
Bir paket vanilya
Bir paket kabartma tozu
3 yumurta
Alabildiği kadar un

Baklava yapıldıktan sonra

2 paket margarin

Şerbet için

2 kilo şeker
2kilo su
Yarım limon

Bayram Baklavası yapılışı
Tüm malzemeleri karıştırıp kulak memesi yumusaklığında bir hamur elde edelim Bu hamuru 12 parçaya bölelim Her parcayı 10 eşit şekilde fındık büyüklüğünde yuvarlaklar elde edelim Bu yuvarlakları nişasta unu ile açalım Bir çay tabağı büyüklüğünde 10 taneyi üst üste koyalım Açılmış nışastası bol olsun Sonra büyük açalım Tepsiye koyalım ve üzerine ceviz serpelim Bu işlem 12 kez yapılacak sonra keselim Üzerine erimiş 2 adet margarini dökelim ve fırına sürelim Yaklaşık 40- 45 dakika fırını açmadan pişirelim Sonra üzerine gazete koyalım 15 saatte düşük ayarda pişirelim Sonra şerbeti hazırlayalım 2kilo şeker 2 kilo su yarım limonu koyalım tencereye kaynatalımşerbet kıvama gelirken bu arada baklavamız soğusun Tatlı soğuk serbet sıcak olacak serbet kıvama gelince tatlının üzerıne dökelim 4 saat sonra tatlımız tadını çekecek yenebilecek kıvama gelecektir

Alıntı Yaparak Cevapla