Yalnız Mesajı Göster

Suriye Tatlısı Tarifi Yapılışı

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Suriye Tatlısı Tarifi Yapılışı



Suriye Tatlısı Tarifi
Suriye Tatlısı Yapılışı
Suriye Tatlısı



Tatlının Malzemeleri
  • 1 paket normal tost ekmeği (5 dilimi eksik kullanılacak)
  • 200 gr tereyağ
Kreması için;
  • Yarım kilo süt
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket krema
Şerbeti için;
  • 1,5 bardak şeker
  • 1,5 bardak su
  • Yarım limon
Tatlının Yapılışı
  • Tost ekmeklerinin kenar kabukları alınıp içleri rondodan geçirilir
  • Tereyağ eritilip bu ekmeklere iyice yedirilir Bu karışımın yarısı, tart kalıbının ya da bir tepsinin tabanına iyice bastırılarak yayılır
  • Süt, şeker ve nişasta pişirilir Sonra da içine krema eklenip karıştırılır Bu muhallebi iyice soğuduktan sonra kalıptaki ekmekli karışımın üzerine dökülür
  • Kalan ekmekli karışım da muhallebinin üzerine yayıldıktan sonra 20-25 dakika üzeri kızarana kadar fırında pişirlir
  • Tatlı fırından çıkar çıkmaz, önceden şeker ve su ile hazırlanıp soğumuş olan şerbet üzerine dökülür Tatlı sıcak sıcak servis edilir

Alıntı Yaparak Cevapla