Konu
:
Suriye Tatlısı Tarifi Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Suriye Tatlısı Tarifi Yapılışı
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Suriye Tatlısı Tarifi Yapılışı
Suriye Tatlısı Tarifi
Suriye Tatlısı Yapılışı
Suriye Tatlısı
Tatlının Malzemeleri
1 paket normal tost ekmeği (5 dilimi eksik kullanılacak)
200 gr
tereyağ
Kreması için;
Yarım kilo süt
4 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı nişasta
1 paket krema
Şerbeti için;
1,5 bardak şeker
1,5 bardak su
Yarım limon
Tatlının Yapılışı
Tost ekmeklerinin kenar kabukları alınıp içleri rondodan geçirilir
Tereyağ eritilip bu ekmeklere iyice yedirilir
Bu karışımın yarısı, tart kalıbının ya da bir tepsinin tabanına iyice bastırılarak yayılır
Süt, şeker ve nişasta pişirilir
Sonra da içine krema eklenip karıştırılır
Bu muhallebi iyice soğuduktan sonra kalıptaki ekmekli karışımın üzerine dökülür
Kalan ekmekli karışım da muhallebinin üzerine yayıldıktan sonra 20-25 dakika üzeri kızarana kadar fırında pişirlir
Tatlı fırından çıkar çıkmaz, önceden şeker ve su ile hazırlanıp soğumuş olan şerbet üzerine dökülür
Tatlı sıcak sıcak servis edilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul