Konu
:
Reçel Nasıl Yapılır - Reçel Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Reçel Nasıl Yapılır - Reçel Yapılışı
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Reçel Nasıl Yapılır - Reçel Yapılışı
Reçel Nasıl Yapılır - Reçel Yapılışı
Reçel Nasıl Yapılır
İki türlü reçel yapımı bulunmaktadır
Bunlardan ilki reçel yapılacak meyvelerin önce şekerde bekletilerek daha sonra kaynatılması, ikincisi ise reçel yapılacak meyve ya da sebzenin reçel şurubu ile beraber kaynatılarak hazırlanmasıdır
Kaynama sonucu kıvama gelen reçel, hava almayacak şekilde saklama kaplarına (genellikle cam kavanozlara) konularak kapakları kapatılır
Ayrıca gül reçelinde olduğu gibi çiçeğin yapraklarının da kullanıldığı reçel türleri de vardır
Endüstriyel reçel üretiminde son yıllarda yeni gıda işleme teknolojileri uygulanmaya başlanmış olup,pastörize dolum veya diğer ismi ile sıcak dolum (hot fill) olarak adlandırılan yöntemler sayesinde uzun raf ömrü,doğal bir tad ve görünüm,aroma bakımından zengin reçel üretimi mümkün hale gelmiştir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul