Yalnız Mesajı Göster

Peynirli Kadayıf Tarifi Yapılışı

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Peynirli Kadayıf Tarifi Yapılışı



Peynirli Kadayıf Tatlısı - Peynirli Kadayıf Nasıl Yapılır - Urfa Peynirli Kadayıfın Yapılışı


Malzemeler:

1,5 kilogram kadayıf teli
1 kilogram taze urfa peyniri
1 kilogram şeker
1/2 su bardağı gün pekmezi

Yapılışı:

Peynirler yıkanır ince ince doğranır
Bez üzerine alınarak suyu alınır
Kadayıf teli elle çekile çekile ufalanması sağlanır
Tepsi yağlanır, kadayıf teli ikiye bölünerek yarısı tepsinin dibine serilir, peynirler ince aralıklarla telin üzerine dizilir, ikinci yarısı da tepsiye konup elle bas tırılarak ezilir
Muhtelif yerlerine sade yağ gezdirilir
Pekmez hafif sulandırılarak kadayıfın üzerine konur
Ocaktan etrafına yağ vererek çevire çevire pişirilir
Tepsi tutulup diğer yarısı çevrilir
Şeker, 2 su bardağı su ile ocağa konur kaynayınca limon sıkılarak ocaktan alınır
Sıcakken soğumuş kadayıfa dökülüp servis yapılır
Şurup sıcak ise kadayıf soğuk olmalıdır
Aksi takdirde hamurlaşır

Not: Üst kısmının iyi kızarması için pekmez kullanılır

Alıntı Yaparak Cevapla