Konu
:
Kakaolu Şekerpare Tarifi Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Kakaolu Şekerpare Tarifi Yapılışı
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kakaolu Şekerpare Tarifi Yapılışı
Kakaolu Şekerpare Tarifi
Kakaolu Şekerpare Yapılışı
Kakaolu Şekerpare
Malzemeleri
-1 Adet margarin
-3 Adet Yumurta
-Yarım çay bardağı sıvıyağ
-Yarım çay bardağı pudra şekeri
-Yarım çay bardağı irmik
-1 Çay bardağı indistan cevizi rendesi
-1 Paket kabartma tozu
-1 Paket vanilya
-2 Çorba kaşığı kakao – alabildiği kadar un
Şerbeti için :
4 Su bardağı toz şeker, 3,5 su bardağı su, 1/4 limon, üzerine fındık
Yapılışı
Karıştırma kabına iyi yumuşamış oda sıcaklığında margarini, sıvıyağı, kakaoyu ve yumurtalardan bir tanesinin sarısını ayırıp geri kalan hepsini koyup bir güzel karıştırıyoruz
Üzerine irmiği, indistan cevizini, pudra şekerini koyup karıştırıyoruz
Onunda üzerine vanilyayı kabartma tozunu unla karıştırıp harcın üzerine döküyoruz
Unun ölçüsü kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğuruyoruz
Hazırlanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kesip yuvarlıyoruz
Yağlanmış fırın tepsisine birer parmak aralık bırakarak diziyoruz
Üzerine fındık, badem veya ceviz parçasını hamura batırarak koyuyoruz
Ayırdığımız bir yumurta sarısını fırça ile şekerparenin üzerine sürüyoruz
Önceden ısıtılmıs 170 derece sıcaklığında bulunan fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz
Fırından çıkınca sıcak şerbeti döküyoruz
Şerbeti hazırlarken ölçülerimizdeki malzemeleri koyup kaynatıyoruz
Kaynamaya başlayınca 5 dakika daha kaynatıp altını kapıyoruz
Şekerparemizi fırından aldıktan sonra her ikisini de sıcak olarak buluşturuyoruz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul