Konu
:
Kremalı Tombi Tarifi - Kremalı Tombi Nasıl Yapılır
Yalnız Mesajı Göster
Kremalı Tombi Tarifi - Kremalı Tombi Nasıl Yapılır
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kremalı Tombi Tarifi - Kremalı Tombi Nasıl Yapılır
Tombi Tarifi - Kremalı Tombi Yapılışı - Kremalı Tombi Malzemeleri
Hamuru;
65 gr un
Bir tutam tuz
50 gr tereyağı ya da margarin
100 gr su
1 çay kaşığı şeker
2 yumurta
1 yumurta sarısı
İçi:
1 yumurta akı
125 gr krem şanti
1 yemek kaşığı pudra şekeri
Üstü:
100 gr çikolata
Hazırlanışı
Un ile tuzu eleyin
Parçalara kestiğiniz tereyağı ya da margarini su ve şekerle birlikte bir kaba koyup yavaş yavaş kaynatın
Ateşten indirip, hemen unu katın
Yumuşak bir top haline gelip, kabın kenarlarına bulaşmayacak duruma gelene dek karıştırıp, yumuşak bir top biçimine getirin
Gerekirse yine hafif ateşe koyabilirsiniz
Karışımın soğuması için 5 dakika bekleyin
Birer birer yumurtaları ekleyip, sonra da yumurta sarısını karıştırın
Karışım parlak ve düzgün bir görünüm alana dek çırpın
Hamuru bir ya da iki tepsiye aralıklı olarak, kaşıkla 8-10 parça hamur koyun
Orta ısıdaki fırında 20 dakika pişirip, ısıyı azaltın ve 15 dakika daha pişirin
Fırından çıkarıp, buharlarının çıkması için ortadan yarın ve 5-10 dakika daha fırına koyun
Çıkarıp, soğumaya bırakın
Koyulaşana dek yumurta akını çırpın
Her tombiyi ikiye ayırmadan iyice yarın
Bu yarıklara krema sıkın
Çikolataları parçalayın ve sıcak su üstüne oturtacağınız bir kabın içinde eritin
Eriyince, her tombinin üstüne kaşıkla sürün
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul