Konu
:
Balkabaklı Arnavut Boreği Tarifi Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Balkabaklı Arnavut Boreği Tarifi Yapılışı
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Balkabaklı Arnavut Boreği Tarifi Yapılışı
arnavut böreği - kabak böreği - kabaklı börek - balkabaklı arnavut böreği nasıl yapılır
MALZEMELER
Hamur icin
Un
Tuz
Su
Sivi Yag
Ic malzeme
Balkabagi
Seker
YAPILIŞI
Un Su tuz eklenerek kulak memesi yumusakliginda bir hamur elde edilir
Ve hamur 20-30 dakika dinlendirilir
Dinlenen hamur portakal- mandalina buyuklugunde parcalara ayrilir ve oklavayla acilir
capi 15-20 cm olana kadar uzerine yag dokulur ve dinlendirilmeye birakilir
bu sekilde dinlenen hamur bir ortunun uzerinde elle sagindan solundan cekistirilerek cok rahat bir sekilde acilir
fazla yirtmamaya ozen gosterin ama yirtilmasida o kadar onemli degil
hamur zar gibi ince olur
baska bir tarafta rendelenmis balkabagina seker ilave edilip guzelce karistirilir ve acilan hamurun uzerine serpilir
ortunun karsilikli kenarlarindan tutulup hamur yuvarlanir ve bir tepsiye yuvarlak olacak sekilde konur
yuksek sicaklikta pisirilir ve afiyetle yenir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul