Yalnız Mesajı Göster

Balkabaklı Arnavut Boreği Tarifi Yapılışı

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Balkabaklı Arnavut Boreği Tarifi Yapılışı



arnavut böreği - kabak böreği - kabaklı börek - balkabaklı arnavut böreği nasıl yapılır





MALZEMELER

Hamur icin
Un
Tuz
Su
Sivi Yag

Ic malzeme

Balkabagi
Seker


YAPILIŞI

Un Su tuz eklenerek kulak memesi yumusakliginda bir hamur elde edilir Ve hamur 20-30 dakika dinlendirilir Dinlenen hamur portakal- mandalina buyuklugunde parcalara ayrilir ve oklavayla acilir

capi 15-20 cm olana kadar uzerine yag dokulur ve dinlendirilmeye birakilir bu sekilde dinlenen hamur bir ortunun uzerinde elle sagindan solundan cekistirilerek cok rahat bir sekilde acilirfazla yirtmamaya ozen gosterin ama yirtilmasida o kadar onemli degil hamur zar gibi ince olur

baska bir tarafta rendelenmis balkabagina seker ilave edilip guzelce karistirilir ve acilan hamurun uzerine serpilir ortunun karsilikli kenarlarindan tutulup hamur yuvarlanir ve bir tepsiye yuvarlak olacak sekilde konur yuksek sicaklikta pisirilir ve afiyetle yenir

Alıntı Yaparak Cevapla