Konu
:
Haşhaşlı Ağzı Açık Börek Tarifi Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Haşhaşlı Ağzı Açık Börek Tarifi Yapılışı
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Haşhaşlı Ağzı Açık Börek Tarifi Yapılışı
Haşhaşlı Börek Tarifi - Ağzı Açık Börek - Haşhaşlı Börek Yapılış Tarifi
Malzemeler:
4 su bardağı un
1 su bardağı dövülmüş haşhaş
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
Yeterli miktarda su
İç malzemesi:
3 adet patates
2 adet soğan
4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çorba kaşığı kuru nane (silme)
Yeteri kadar tuz karabiber
Hazırlanışı:
Elenmiş un, tuz ve su ile hamur yoğurun
10-15 dakika dinlendirin
4 parçaya ayırarak her parçayı açın
Yağla karıştırdığınız haşhaşı sürün
4'e katlayıp tekrar açın
Büyük kase haline getirdiğiniz hamuru 4'e bölün
Diğer bezeleri de aynı işlemden geçirin
Haşlanmış patatesleri püre haline getirin
Soğanları 4 kaşık yağda kavurup patatesle karıştırın
Tuz, karabiber, nane koyup ateşten alın
Hazırladığınız karelerin içine yerleştirip iki kenarını üst üste gelecek şekilde kapatıp üzerine yağ sürün
180 derecedeki fırında kızarıncaya kadar pişirip ılık olarak servise sunun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul