Konu
:
Haşhaşlı Gözleme Tarifi Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Haşhaşlı Gözleme Tarifi Yapılışı
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Haşhaşlı Gözleme Tarifi Yapılışı
Gözleme Yapılışı - Haşhaşlı Hamur - Haşhaşlı Gözleme Tarifi - Hamur İşleri
Hamur:
1 paket Yuva Yaş Maya veya 1 paket Yuva Instant Kuru Maya
9 su bardağı un (1000 g)
1 tatlı kaşığı tuz (10 g)
2 su bardağı süt (400 g) (hamur kıvamına göre süt eklenebilir)
1 tatlı kaşığı şeker (8 g)
İç Malzeme:
1,5 su bardağı çekilmiş haşhaş (165 g)
4 çorba kaşığı margarin veya sıvı yağ
Hazırlanışı
Hamur malzemelerinin tamamını karıştırın, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın
Hamuru elma büyüklüğünde bezelere bölün
Her bezeyi büyük tabak ölçüsünde açıp haşhaş (dövülmüş haşhaşı boza kıvamında olacak şekilde sıvı yağ ilave edip karıştırın) sürün ve rulo yapın, yuvarlak olacak şekilde bükün
Bütün bezeleri merdane yardımıyla bastırarak tabak büyüklüğünde açın
Teflon tava veya saçı bir yemek kaşığı yağ ile yağlayın, gözlemeleri alt üst yaparak kızartın
Ya da hazırlanan gözlemeleri yağlanmış fırın tepsisine dizin, kabarması için 50-60 dakika bekletin ve önceden ısıtılmış 180-190°C'lik fırında üzeri kızarana kadar pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul