Konu
:
Kıymalı Sarmal Börek Tarifi Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Kıymalı Sarmal Börek Tarifi Yapılışı
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kıymalı Sarmal Börek Tarifi Yapılışı
Kıymalı Sarmal Börek Tarifi
Kıymalı Sarmal Börek Yapılışı
Kıymalı Sarmal Börek
Kıymalı Sarmal Börek Tarifi (8-10 kişilik)
GEREKLİ MALZEMELER;
4 yufka
300 gr kıyma
2 soğan
1 su bardağı süt veya 200 ml krema
50 gr tereyağı
1 yumurtanın sarısı
Tuz, karabiber
Kıymalı Sarmal Börek Yapılışı;
Soğanı ince ince kıyıp kıyma ile birlikte kavurun
İçine karabiber ile tuzu ilave edip karıştırın
Tereyağını bir tavada eritip soğuduktan sonra süt veya krema ile karıştırın
Bir yufkayı mutfak tezgahına serin
Üzerine tereyağlı sütü (veya kremayı) yayın
Bir kenarına uzunlamasına kıymalı harcı aktarın
Yufkanın her iki ucundan tutarak yuvarlayarak sarın
Yağladığınız yuvarlak fırın tepsisinin ortasına, hazırladığını kıymalı böreği içerden dışarıya doğru kıvırarak yerleştirin
Diğer üç yufkayı da aynı şekilde kıymalı harç ile sararak tepsinin içindeki yufkaların etrafına dolayarak büyük yuvarlak elde edin
Üzerine yumurta sarısı sürüp 180 dereceye ayarlı fırında pişirin
Böreğinizi peynirli, patatesli, kabaklı veya mevsim otlarıyla da aynı metodla yapabilirsiniz
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul