Yalnız Mesajı Göster

Kıymalı Sarmal Börek Tarifi Yapılışı

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kıymalı Sarmal Börek Tarifi Yapılışı



Kıymalı Sarmal Börek Tarifi
Kıymalı Sarmal Börek Yapılışı
Kıymalı Sarmal Börek

Kıymalı Sarmal Börek Tarifi (8-10 kişilik)

GEREKLİ MALZEMELER;
  • 4 yufka
  • 300 gr kıyma
  • 2 soğan
  • 1 su bardağı süt veya 200 ml krema
  • 50 gr tereyağı
  • 1 yumurtanın sarısı
  • Tuz, karabiber
Kıymalı Sarmal Börek Yapılışı;

Soğanı ince ince kıyıp kıyma ile birlikte kavurun İçine karabiber ile tuzu ilave edip karıştırın Tereyağını bir tavada eritip soğuduktan sonra süt veya krema ile karıştırın Bir yufkayı mutfak tezgahına serin Üzerine tereyağlı sütü (veya kremayı) yayın Bir kenarına uzunlamasına kıymalı harcı aktarın Yufkanın her iki ucundan tutarak yuvarlayarak sarın Yağladığınız yuvarlak fırın tepsisinin ortasına, hazırladığını kıymalı böreği içerden dışarıya doğru kıvırarak yerleştirin Diğer üç yufkayı da aynı şekilde kıymalı harç ile sararak tepsinin içindeki yufkaların etrafına dolayarak büyük yuvarlak elde edin Üzerine yumurta sarısı sürüp 180 dereceye ayarlı fırında pişirin Böreğinizi peynirli, patatesli, kabaklı veya mevsim otlarıyla da aynı metodla yapabilirsiniz

Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla