Konu
:
Pazılı Tepsi Böreği Tarifi Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Pazılı Tepsi Böreği Tarifi Yapılışı
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Pazılı Tepsi Böreği Tarifi Yapılışı
Pazılı Tepsi Böreği Tarifi - Pazılı Tepsi Böreği Yapılışı - Pazılı Tepsi Böreği Nasıl Yapılır - Pazılı Tepsi Böreği Malzemeleri
Malzeme:
1 demet pazı
3 adet yufka
1 adet soğan
1 su bardağı süt
1 su bardağı Bizim Ayçiçek Yağı
2 adet yumurta
Pazıları yıkayıp süzdükten sonra ince ince kıyın
Soğanı soyup kıyın
1 çorba kaşığı sıvıyağını tavada ısıtın
Soğanı ekleyip kısık ateşte renkleri değişinceye kadar kavurun
Kıyılmış pazıları ilave ederek yaklaşık 10 dakika kadar kavurun
Tuz ve karabiberini ilave ederek tatlandırın
Ocaktan alıp ılınmaya bırakın
Süt, kalan sıvıyağ ve yumurtaları çukur bir kasede çırpın
Yağlanmış fırın tepsisinin üzerine bir adet yufkayı serin
Pazı kavurmasının yarısını yufkanın üzerine eşit olarak yayın
Üzerine sütlü karışımın yarısını dökün
İkinci yufkayı da karışımın üzerine yayıp tekrar aynı işlemi uygulayın
Son yufkayı da üzerine yayın ve kalan sütlü karışımdan dökün
Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirin
Fırından alın, dilimleyip ılık olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul