Konu
:
İspanaklı Ve Kaşarlı Gözleme Tarifi Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
İspanaklı Ve Kaşarlı Gözleme Tarifi Yapılışı
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İspanaklı Ve Kaşarlı Gözleme Tarifi Yapılışı
Ispanaklı ve Kaşarlı Gözleme Tarifi - Ispanaklı ve Kaşarlı Gözleme Nasıl Yapılır
Malzemeler;
- 4 adet hazır yufka
- 250 gr
ıspanak
- 1 küçük boy kuru soğan
- 100 taze kaşar peyniri
- sıvıyağ
- tuz, karabiber
Yapılışı;
- Ispanağı 3-4 kez iyice yıkayarak doğrayın
Soğanı yemeklik doğrayıp 3 yemek kaşığı sıvıyağla birlikte bir tencerede kavurun
Üzerine ıspanakları ilave ederek 3-4 dk
kadar pişirin
(Ispanaklar hafif çiğ kalacak) Üzerine tuz ve karabiberi dilediğiniz kadar serpin
- Kaşar peynirini rendeleyin
- 1 adet yufkayı tezgahınıza açın
Üzerine 1 yemek kaşığı sıvıyağ gezdirip yufkanın her yerine bulaşmasını sağlayın
Yufkayı her iki ucundan uçlar üstüste gelecek şekilde katlayın
Hazırladığınız ıspanaklı için bir yufkalık kısmını , yufkanın ortasına koyup elinizle kare olacak şekilde yayın
Ispanağın üzerine kaşar peyniri serpip yufkanın diğer kenarlarını üstüste katlayın
- Aynı işlemi diğer yufkalar için de uygulayın
- Teflon tavaya 1 yemek kaşığı sıvıyağ koyun
Tava kızdıktan sonra gözlemeyi koyarak altlı üstlü çevirerek üzeri kızarıncaya kadar pişirin
Gözlemeniz servise hazır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul