Yalnız Mesajı Göster

İspanaklı Ve Kaşarlı Gözleme Tarifi Yapılışı

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İspanaklı Ve Kaşarlı Gözleme Tarifi Yapılışı



Ispanaklı ve Kaşarlı Gözleme Tarifi - Ispanaklı ve Kaşarlı Gözleme Nasıl Yapılır




Malzemeler;

- 4 adet hazır yufka
- 250 gr ıspanak
- 1 küçük boy kuru soğan
- 100 taze kaşar peyniri
- sıvıyağ
- tuz, karabiber

Yapılışı;

- Ispanağı 3-4 kez iyice yıkayarak doğrayın Soğanı yemeklik doğrayıp 3 yemek kaşığı sıvıyağla birlikte bir tencerede kavurun Üzerine ıspanakları ilave ederek 3-4 dk kadar pişirin (Ispanaklar hafif çiğ kalacak) Üzerine tuz ve karabiberi dilediğiniz kadar serpin
- Kaşar peynirini rendeleyin
- 1 adet yufkayı tezgahınıza açın Üzerine 1 yemek kaşığı sıvıyağ gezdirip yufkanın her yerine bulaşmasını sağlayın Yufkayı her iki ucundan uçlar üstüste gelecek şekilde katlayın Hazırladığınız ıspanaklı için bir yufkalık kısmını , yufkanın ortasına koyup elinizle kare olacak şekilde yayın Ispanağın üzerine kaşar peyniri serpip yufkanın diğer kenarlarını üstüste katlayın
- Aynı işlemi diğer yufkalar için de uygulayın
- Teflon tavaya 1 yemek kaşığı sıvıyağ koyun Tava kızdıktan sonra gözlemeyi koyarak altlı üstlü çevirerek üzeri kızarıncaya kadar pişirin Gözlemeniz servise hazır

Alıntı Yaparak Cevapla