Konu
:
Kestaneli İrmik Pasta Tarifi Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Kestaneli İrmik Pasta Tarifi Yapılışı
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kestaneli İrmik Pasta Tarifi Yapılışı
Kestaneli İrmik Pasta Tarifi - Kestaneli İrmik Pasta Nasıl Yapılır - Kestaneli İrmik Pasta Malzemeleri
Tabanı İçin - 1 Kase Kestane
- 1 Paket Petibör Bisküvi
- 100 Gr Tereyağı
Kreması İçin - 7 Çorba Kaşığı İrmik
- 1 Adet Limon Kabuğu Rendesi
- 1 Litre Süt
- 1 Su bardağı Toz Şeker
Krokan İçin - 1 Su bardağı Badem
- 1 Su bardağı Toz Şeker
Hazırlanışı Kestanelerin ortasını çizip fırında pişiriyoruz
Pişen kestanelerin kabuklarını soyuyoruz
Soğuyunca rondodan geçiriyoruz
Petibör bisküvileri doğrayıcıdan geçirip toz galine getiriyoruz
Karıştırma kabına alıyoruz
Kestaneyi ekliyoruz
Tereyağını eritip ılıdıktan sonra karıştırma kabına katıp karıştırıyoruz
Boş bir çember kalıbı servis tabağının ortasına koyuyoruz
Karıştırma olduğumuuz kestaneli tabanı çemberin içine döküp bastırıyoruz
Kreması için, süt ve şekeri tencereye koyu ocağın üzerine alıyoruz
Şeker eridikten sonra irmik ve limon kabuğu rendesini koyuyoruz
Çırpma teli ile sürekli karıştırarak muhallebi kıvamı alana kadar pişiriyoruz
Kremayı tabanın üzerine döküyoruz
Soğuması için dinlendiriyoruz
Krokanı için, toz şekeri tavaya koyup ocağın üzerine alıyoruz
Şeker eridikten sonra bütün bademi ekleyip sürekli karıştırıyoruz
Kısık ateşte karamelize olduktan sonra yağlanmış fırın kabının içine koyuyoruz
Soğuduktan sonra merdane ile üzerinden geçip krokanları inceltiyoruz
Pastanın kreması soğuduktan sonra üzerine krokanı döküyoruz
Çemberini çıkarıp servis ediyoruz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul