Konu
:
Bardak Altı(Fındık) Lahmacun Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Bardak Altı(Fındık) Lahmacun Tarifi
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bardak Altı(Fındık) Lahmacun Tarifi
Bardak Altı(Fındık) Lahmacun Tarifi
Malzemeler
600 gr dana koyun karışık orta yağlı kıyma (tek çekilecek)
400 gr soğan (soyulmuş)
400 gr domates(kabuğu soyulmuş)
Yarım demet maydonoz
1 kaşık ev biber salçası
Tuz
Karabiber
Pul biber
1 kaşık yoğurt
½ çay bardağı sıvıyağ(etiniz çok yağlıysa azaltabilirsiniz)
Hazırlanışı
Soğan , domatesiniz elde ince doğrayın
Tuz karabiber tatlı pulbiberle tüm sebzeleri öldürün, ardından etinizi ekleyin
Enson yağınızı ve yoğurdunuzu ekleyin iyice karıştırın
Odun ateşinde pişmeye gönderin
(kara tepsilerde pişirilir))(Mersin –Adana yöresinde)
Not :Bardak altı(fındık) lahmacun,yöresel lahmacundur
Ebat çay tabağı boyutundadır
Arzuya göre ince kıyılmış taze biber ve sarımsak eklenir
Malzemeyi asla robottan geçirmeyin,sulanır
Yoğurt lahmacununuz yumuşacık yapacaktır
Asla fırından gelince sarmalayarak hamurlaştırmayın
Artan lahmacunu 1-2 gün içerisinde teflon tavada ısıtarak tüketmenizi öneririm,kalanı yüz yüze kapatıp derin dondurucuda buzdolabı poşetinde 2 ay kadar saklayabilirsiniz
Serviste ayran ,şalgam ve maydonoz öneririm
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul