Yalnız Mesajı Göster

Üzeri Açık Kıymalı Börek Tarifi Yapılışı

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Üzeri Açık Kıymalı Börek Tarifi Yapılışı



Üzeri Açık Kıymalı Börek Tarifi
Üzeri Açık Kıymalı Börek Yapılışı
Üzeri Açık Kıymalı Börek

Üzeri Açık Kıymalı Börek Tarifi (6 kişilik)

Hazırlama Süresi : 40 dakika / Pişirme Süresi : 30 dakika

Kıymalı Börek İçin Gerekli Malzemeler;

Hamuru için;

- Yarım kg un
- 1 yumurta
- Yarım çay bardağı süt
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay bardağı ayçiçek yağı
- Su

İç Malzeme için;

- 350 gr kıyma
- 1 soğan
- 1 tatlı kaşığı salça
- Tuz, Karabiber, Kırmızı Pul Biber

Üzeri Açık Kıymalı Börek Yapılışı

Hamuru için unun ortasına yumurtayı kırın Tuz, süt ve ayçiçek yağını ekleyip, su ilave ederek yoğurun Hamuru dinlenmeye bırakın Kıymanın içine küp doğranmış soğan, salça, pul biber, karabiber ve tuzu ekleyin Su ilave edip yumuşak bir kıvama getirin Hamurdan bezeler koparıp tatlı tabağı büyüklüğünde açın ve üzerlerine iç harcı paylaştırın Boşlukları üzerine geniş pile yapar gibi şekil verip, içe doğru bastırarak kıvırın Börekleri unladığınız fırın tepsisine yerleştirip, önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında pişirin Sıcak servis yapın

Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla