Konu
:
Üzeri Açık Kıymalı Börek Tarifi Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Üzeri Açık Kıymalı Börek Tarifi Yapılışı
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Üzeri Açık Kıymalı Börek Tarifi Yapılışı
Üzeri Açık Kıymalı Börek Tarifi
Üzeri Açık Kıymalı Börek Yapılışı
Üzeri Açık Kıymalı Börek
Üzeri Açık Kıymalı Börek Tarifi (6 kişilik)
Hazırlama Süresi : 40 dakika / Pişirme Süresi : 30 dakika
Kıymalı Börek İçin Gerekli Malzemeler;
Hamuru için;
- Yarım kg un
- 1 yumurta
- Yarım çay bardağı süt
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay bardağı ayçiçek yağı
- Su
İç Malzeme için;
- 350 gr kıyma
- 1 soğan
- 1 tatlı kaşığı salça
- Tuz, Karabiber, Kırmızı Pul Biber
Üzeri Açık Kıymalı Börek Yapılışı
Hamuru için unun ortasına yumurtayı kırın
Tuz, süt ve ayçiçek yağını ekleyip, su ilave ederek yoğurun
Hamuru dinlenmeye bırakın
Kıymanın içine küp doğranmış soğan, salça, pul biber, karabiber ve tuzu ekleyin
Su ilave edip yumuşak bir kıvama getirin
Hamurdan bezeler koparıp tatlı tabağı büyüklüğünde açın ve üzerlerine iç harcı paylaştırın
Boşlukları üzerine geniş pile yapar gibi şekil verip, içe doğru bastırarak kıvırın
Börekleri unladığınız fırın tepsisine yerleştirip, önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında pişirin
Sıcak servis yapın
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul