Konu
:
Tuzlu Kordela Bisküvi Tarifi Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Tuzlu Kordela Bisküvi Tarifi Yapılışı
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tuzlu Kordela Bisküvi Tarifi Yapılışı
Tuzlu Kordela Bisküvi Tarifi - Tuzlu Kordela Bisküvi Yapılışı - Tuzlu Kordela Bisküvi Nasıl Yapılır - Tuzlu Kordela Bisküvi Malzemeleri
500 gr
un
250 gr
margarin
1 bütün yumurta
1 çorba kaşığı tuz
1 kahve fincanı su
Bir mermere veya hamur tahtasına veya düz bir yere unu eleyip ortasını hamur gibi açınız ve bütün malzemeyi açtığınız boşluğa koyup elinizle yağ, yumurta, tuz ve suyu hafifçe ezerek karıştırıp sonra unla beraber karıştırarak fazla yoğurmadan bir hamur yapınız
Hazırladığınız hamuru 1 saat dinlendirip bir merdane ile 3 milim kalınlığında açınız
Keskin bir bıçakla 3 santim boyuna kurdela gibi dilimleyip tekrar enine aynı büyüklükte dilimleyiniz
Fırın tepsisine yarımşar santim ara ile dizip üzerlerini yumurtalayarak tuz veya anason veya çörekotu serperek kurutmadan 4-5 dakika pişiriniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul