Konu
:
Köbete Tarifi Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Köbete Tarifi Yapılışı
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Köbete Tarifi Yapılışı
Köbete Tarifi
Köbete Yapılışı
Köbete
Köbete Tarifi (6 kişilik)
Hazırlama Süresi : 40 dakika / Pişirme Süresi : 60 dakika
Göbete için Gerekli Malzemeler;
Hamuru İçin;
- 1 kg un
- 1 tatlı kaşığı sirke
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1
5 su bardağı un
İç Malzeme için;
- 1 bütün tavuk
- 1 su bardağı pirinç
- 2-3 soğan
- 2-4 yemek kaşığı konserve domates
- Tuz, karabiber, ayçiçek yağı
Göbete Nasıl Yapılır?
Tavuğu haşlayın, tuz ilave edip soğumaya bırakın
Başka bir tencereye ayçiçek yağı ilave ederek, piyaz doğranmış soğanları, domatesleri, pirinci ve didiklenmiş tavuğu ekleyin
Tuz ve karabiberi ekledikten sonra karıştırın ve haşlama suyundan 1 su bardağı ekleyin
Pirinçler yarı pişmişken ocaktan alıp soğumaya bırakın
Hamuru için, malzemelerin tümünü hamur elde edinceye kadar yoğurun
10 dakika dinlendirip, yumurta büyüklüğünde bezelere ayırın
Bezeleri iki gruba ayırın
Merdane ile tatlı tabağı büyüklüğünde açın
Açılan bezelerin üzerine fırça ile ayçiçek yağı sürün
Birinci beze grubunu tezgaha alın ve fırın tepsisi büyüklüğünde açın
Yağlanmış tepsiye hamuru yerleştirin
Üzerine hazırladığınız iç malzemeyi yayın
İkinci grup bezeleri de aynı şekilde açıp harcın üzerine kapatın
Üzerine ayçiçek yağı sürüp 200 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin
Servis yapın
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul