Konu
:
Kabaklı Ve Peynirli Kek Tarifi Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Kabaklı Ve Peynirli Kek Tarifi Yapılışı
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kabaklı Ve Peynirli Kek Tarifi Yapılışı
Kabaklı Ve Peynirli Kek Tarifi - Kabaklı Ve Peynirli Kek Yapılışı - Kabaklı Ve Peynirli Kek Nasıl Yapılır - Kabaklı Kek
Malzeme:
2 adet kabak
1 adet soğan
5 dal dereotu
5 dal maydanoz
2 su bardağı Bizim Mutfak Un
2 adet yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı AltınHasat Riviera Zeytinyağı
2 çorba kaşığı Teremyağ
1 su bardağı yağsız peynir
2 çay kaşığı krem tartar
1 çay kaşığı karbonat
2 çorba kaşığı çörekotu
2 çorba kaşığı susam
Tuz
Karabiber
Fırını 175 derecede ısıtın
30 santim çapında bir kek kalıbını yağlayıp unlayın
Kabak ve soğanı ayrı ayrı kaplara rendenin iri tarafında rendeleyin
Dereotu ve maydanozu incecik kıyın
Unu geniş bir kabın içine alıp ortasını havuz biçiminde açın
Yumurtalardan birinin sarısını üzerine sürmek için ayırın
Yoğurt, zeytinyağı, Teremyağ, ayırdığınızın dışındaki yumurtaları, peyniri, krem tartarı, karbonatı, tuzu ve karabiberi ilave edip önce çatalla, daha sonra parmak uçlarınızla veya mikserin yoğurma ucuyla yoğurun
Kek hamurundan daha koyu kıvamlı bir hamur olmasına özen gösterin
Son olarak kabakların suyunu sıkıp hamura ekleyin
Soğan ve yeşillikleri ilave edin
Tekrar yoğurup kabağın suyunu bırakmaması için hemen kalıbın içine yerleştirin
Ayırdığınız yumurta sarısını fırçayla kekin üstüne sürün
En üste çörekotu ve susam serpiştirin
Sıcak fırının orta rafında 25 dakika kadar pişirin
Dilimleyerek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul