Konu
:
Macır Böreği Tarifi Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Macır Böreği Tarifi Yapılışı
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Macır Böreği Tarifi Yapılışı
Macır Böreği Tarifi
Macır Böreği Yapılışı
Macır Böreği
Macır Böreği Tarifi (8 kişilik)
Hazırlama Süresi: 60 dakika / Pişirme Süresi: 60 dakika
Macır Böreği İçin Gerekli Malzemeler;
- Yarım paket yaş maya
- 1 kesme şeker
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 yumurta
- 1 çay bardağı ılık süt
- 1 çay bardağı ılık su
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- Tuz
- 2 su bardağı un
İç Malzeme İçin;
- 700 gr ıspanak
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 arpacık soğan
- 100 gr beyaz peynir
- Tuz
- Karabiber
Üzeri için;
- 1 yumurtanın sarısı
- Çörekotu
Macır Böreği Yapılışı;
Soğanları doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun
Ispanakları doğrayıp ekleyin
Ocaktan alıp ufalanmış beyaz peynir ve baharatları ekleyip harmanlayın
Süt ve suyu kaseye alın
Mayayı ve şekeri ekleyip eriyinceye kadar karıştırın
Unu bir kaseye alıp ortasını havuz gibi açın
Zeytinyağı, maya, tuz, yumurta ve yoğurdu ekleyip yoğurun
Üzerini kapatarak 40 dakika mayalanmaya bırakın
Hamuru 12 parçaya ayırın
Her parçayı tatlı tabağı boyunda açın
Aralarını yağlarayak 4 parçayı üst üste yerleştirin ve 20 dakika buzdolabında bekletin
Fırın tepsisini yağlayın
İlk parçayı tepsi büyüklüğünde açarak yerleştirin
Üzerine ıspanaklı harcın yarısını yayın
İkinci parça hamuru ıspanakların üzerine serin
Kalan harcı yayın
Son parça hamuru da açıp en üste yerleştirin
Yumurta sarısı sürüp çörek otu serpiştirin ve 200 dereceye ayarlı fırında pişirin
Servis yapın
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul