Yalnız Mesajı Göster

Kavurmalı Milföy Tarifi Yapılışı

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kavurmalı Milföy Tarifi Yapılışı



Kavurmalı Milföy Tarifi - Kavurmalı Milföy Yapılışı - Kavurmalı Milföy Malzemeleri





Malzemeler

İçi için ;
400 gr az yağlı kavurmalık kuşbaşı et
1 adet soğan
Tuz, karabiber
Sıvıyağ

Hamur için;
10 adet yaprak milföy
1 yumurta sarısı
Susam ve çörek otu

Hazırlanışı

İçimiz için etimizi lifleri ayrılacak halde tam pişiriyoruzPişmeye yakın orta boy ince çintilmiş soğanımızı ve yağımızı ekleyerek, kavurup tuz ve karabiberini ekleyerek soğutuyoruz(içte su kalmayacak)
Diğer yandan milföy hamurlarımızı kare borcam ölçüsü için 2 şer birleştirerek az unlu tezgahta merdaneyle genişletiyoruz İçimizi 5 eşit parçaya bölüp birleştirdiğimiz hamura koyup kapatıyoruzKapanmış hamurları, kapanma yerleri aşağı gelecek şekilde cam tepsimize yerleştiryoruz Üzerine aralıkla bıçakla çizik atıyoruz
Yumurta sarısı sürüyoruz, çörek otu ve susamla süslüyoruz
180derecelik fırında,kapağını açmadan öce alt sonra üst pişiriyoruz
Kesiklerden dilimleyerek servis tabağına alıyoruz

Not: Peynirli ve sosisli iç bu hamura yakışacaktır

Alıntı Yaparak Cevapla