Konu
:
Kavurmalı Milföy Tarifi Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Kavurmalı Milföy Tarifi Yapılışı
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kavurmalı Milföy Tarifi Yapılışı
Kavurmalı Milföy Tarifi - Kavurmalı Milföy Yapılışı - Kavurmalı Milföy Malzemeleri
Malzemeler
İçi için ;
400 gr az yağlı kavurmalık kuşbaşı et
1 adet soğan
Tuz, karabiber
Sıvıyağ
Hamur için;
10 adet yaprak milföy
1 yumurta sarısı
Susam ve çörek otu
Hazırlanışı
İçimiz için etimizi lifleri ayrılacak halde tam pişiriyoruz
Pişmeye yakın orta boy ince çintilmiş soğanımızı ve yağımızı ekleyerek, kavurup tuz ve karabiberini ekleyerek soğutuyoruz
(içte su kalmayacak)
Diğer yandan milföy hamurlarımızı kare borcam ölçüsü için 2 şer birleştirerek az unlu tezgahta merdaneyle genişletiyoruz
İçimizi 5 eşit parçaya bölüp birleştirdiğimiz hamura koyup kapatıyoruz
Kapanmış hamurları, kapanma yerleri aşağı gelecek şekilde cam tepsimize yerleştiryoruz
Üzerine aralıkla bıçakla çizik atıyoruz
Yumurta sarısı sürüyoruz, çörek otu ve susamla süslüyoruz
180derecelik fırında,kapağını açmadan öce alt sonra üst pişiriyoruz
Kesiklerden dilimleyerek servis tabağına alıyoruz
Not: Peynirli ve sosisli iç bu hamura yakışacaktır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul