Konu
:
Haşlama Börek Tarifi - Haşlama Börek Yapılıışı
Yalnız Mesajı Göster
Haşlama Börek Tarifi - Haşlama Börek Yapılıışı
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Haşlama Börek Tarifi - Haşlama Börek Yapılıışı
Haşlama Börek Tarifi - Haşlama Börek Yapılıışı
Haşlama Börek Tarifi
MaLzemeLeR:
Yarım paket yaş maya
15 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
Alabildiği kadar un
İçi için:
1 su bardağı ezilmiş peynir
10-15 dal maydanoz
Üzeri için
10 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı pul biber
YapıLışı:
Çukur bir kaba ılık su maya konur eritilir
Tuz katılır ve ele yapışmayana kadar un eklenerek yoğrulur
Hamur 1 saat dinlendirilir
Sonra yarım limon kadar parçalar alınır
Merdaneyle çay tabağı kadar açılır
Peynirli iç konur ve poğaça gibi kapatılır
Kenarlarına iyice bastırılır
Bir tencereye 4 su bardağı su ve 1 tatlı kaşığı tuz konur
Kaynamaya başlayınca börekler atılır
Suyun yüzüne çıkınca pişmiş demektir
Servis tabağına alınır
Üzerine biberle yakılmış yağ gezdirilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul