Yalnız Mesajı Göster

Haşlama Börek Tarifi - Haşlama Börek Yapılıışı

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Haşlama Börek Tarifi - Haşlama Börek Yapılıışı



Haşlama Börek Tarifi - Haşlama Börek Yapılıışı

Haşlama Börek Tarifi

MaLzemeLeR:

Yarım paket yaş maya
15 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
Alabildiği kadar un

İçi için:
1 su bardağı ezilmiş peynir
10-15 dal maydanoz
Üzeri için
10 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı pul biber

YapıLışı:
Çukur bir kaba ılık su maya konur eritilir Tuz katılır ve ele yapışmayana kadar un eklenerek yoğrulur Hamur 1 saat dinlendirilir Sonra yarım limon kadar parçalar alınır Merdaneyle çay tabağı kadar açılır Peynirli iç konur ve poğaça gibi kapatılır Kenarlarına iyice bastırılır Bir tencereye 4 su bardağı su ve 1 tatlı kaşığı tuz konur Kaynamaya başlayınca börekler atılır Suyun yüzüne çıkınca pişmiş demektir Servis tabağına alınır Üzerine biberle yakılmış yağ gezdirilir

Alıntı Yaparak Cevapla