Konu
:
Kuru Fasulyeli Börek Tarifi Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Kuru Fasulyeli Börek Tarifi Yapılışı
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kuru Fasulyeli Börek Tarifi Yapılışı
Kuru Fasulyeli Börek Tarifi
Kuru Fasulyeli Börek Yapılışı
Kuru Fasulyeli Börek
Kuru Fasulyeli Börek Tarifi (8 kişilik)
Hazırlama Süresi: 45 dakika / Pişirme Süresi: 40 dakika
Kuru Fasulyeli Börek İçin Gerekli Malzemeler;
- 4 yufka
- 2 yumurta
- 40 gr tereyağı
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 soğan
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 3 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
- 2 domates
- Kırmızı pul biber
- Karabiber
- Tuz
Kuru Fasulyeli Börek Yapılışı;
Soğanı yemeklik doğrayıp pembeleşinceye kadar zeytinyağında kavurun
Domatesleri küp şeklinde doğrayıp ekleyin ve 2 dakika soteleyin
Haşlanmış fasulyeyi ilave edip tencereyi ocaktan alın ve soğumaya bırakın
Tuz, karabiber ve pul biber ekleyip harmanlayın
Yuvarlak bir tepsiyi tereyağı ile yağlayın
Tereyağını eritin
Süt ve yumurtayı ekleyip çırpın
Bir yufkayı kenarları sarkacak şekilde tepsiye yayın
İki yufkayı fırında hafif kurutun
İri parçalara bölerek yarısını yufkanın üzerine yerleştirin
Sütlü harç ile ısıtın
Fasulyeli karışımın yarısını yayın
Tekrar kurutulmuş yufkaları yerleştirip ıslatın ve kalan fasulyeyi ekleyin
Son yufkayı üzerine büzerek yerleştirin
Kenarlardan sarkan yufkayı üzerine kapatın
Fırça yardımıyla sütlü harçtan sürün
Küçük tereyağı parçalarını üzerine serpip 200 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin
Ilık servis yapın
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul