Yalnız Mesajı Göster

Bonibonlu Rulo Katlı Pasta Tarifi Yapılışı

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bonibonlu Rulo Katlı Pasta Tarifi Yapılışı



Bonibonlu Rulo Katlı Pasta Tarifi - Bonibonlu Rulo Katlı Pasta Nasıl Yapılır




Malzemeler

Pandispanyası için;
6 yumurta
6 küçük fincan şeker
1 k fincan su
6 k fincan un
1 pkt kabartma tozu
1 pkt vanilin
2 çorba kaşığı kakao

Kreması İçin;
3,5 su bardağı süt
1 yumurta
2 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı un
1 çorba kaşığı nişasta
2 paket vanilin
2 çorba kaşığı kakao

- Damla Çikolata
- Bonibon
- Rulo Kat

Hazırlanışı

Pandispanyası için yumurta ve şekerimiz bembeyaz olana kadar iyice çırpıyoruz ve diğer malzemeleri sırası ile çırpıyoruz Yağlanmış kelepçeli kalıba döküp önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında 25-30 dkk kadar pişiriyoruz ve soğutuyoruz
Krema içinde bütün malzemeyi muhallebi gibi pişirip soğumaya bırakıyoruz En son 5 dakika kadar daha çırpıyoruz
Soğuyan keki 2′ye kesip arasına kremamızı sürüyoruz (ben ara kata bol damla çikolata serptim
Diğer katı da kapatıp, kalan kremamızı heryerine güzeeelce sürüyoruz
En son kenarlarına da rulo katları özenle döşüyoruz

Alıntı Yaparak Cevapla