Konu
:
Cevizli Haşhaşlı Çörek Tarifi Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Cevizli Haşhaşlı Çörek Tarifi Yapılışı
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Cevizli Haşhaşlı Çörek Tarifi Yapılışı
Cevizli Haşhaşlı Çörek Tarifi-Cevizli Haşhaşlı Çörek Yapılışı-Cevizli Haşhaşlı Çörek
Malzemeler
1 kg un
1 çorba kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı şeker
Aldığı kadar ılık su
Tuz
Ezilmiş haşhaş (hazır satılıyor, bulamazsanız haşhaşı teflonda yağ koymadan kavurun ve robotta yağı iyice çıkana kadar çekin)
Ceviz
Sıvı yağ
1 adet yumurta
Hazırlanışı
Bir kase içerisinde mayayı ve şekeri ılık su ile eriterek 5 dakika kadar bekletin Ardından hamur kabına unu ve tuzu koyarak mayayı da ekleyin
Ilık su ile yumuşak bir hamur kıvamına gelene kadar yoğurun
Üzerini örterek mayalanmasını bekleyin(yaklaşık 1 saat)
NOT: Dilerseniz ekmek fırınlarında satılan hamurdan alarak da yapabilirsiniz
Hamurun mayası geldikten sonra hamuru 4 eşit parçaya bölün
Hamuru elinizle biraz genişleterek üzerine sıvı yağ dökün, haşhaşı ve cevizi üzerine yayın
Açmış olduğunuz hamuru 5 cm lik şeritler halinde kesin ve her şeriti rulo haline getirin
Yağlamış olduğunuz kelepçeli kalıba ruloları yerleştirin
Hamurun tamamını bu şekilde yaptıktan sonra üzerine yumurta sürerek
180 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul