Yalnız Mesajı Göster

Üsküp Böreği Tarifi Yapılışı

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Üsküp Böreği Tarifi Yapılışı



Üsküp Böreği Tarifi - Üsküp Böreği Nasıl Yapılır - Üsküp Böreği Malzemeleri




Malzeme Listesi

1 Tatlı Kaşığı Kırmızı Toz Biber (Toz)
5 Adet Yufka
250 Gram Tereyağ veya Margarin
2 Adet Yumurta
3 Yemek Kaşığı Yoğurt
3 Diş Sarımsak (Dövülmüş)
3 Yemek Kaşığı Un
1 Tatlı Kaşığı Limon Suyu
Yarım Kilogram Et (Kuşbaşı)
1 Adet Havuç
1 Adet Kuru Soğan
1 Tatlı Kaşığı Tuz

Üsküp Böreği Nasıl Yapılır?

1 Kuşbaşı eti düdüklü tencereye koyun ve üzerine üç parmak aşacak kadar kaynar su ilave edin

2 Etin daha lezzetli olması için içerisine, 1 adet havuç ve 1 adet kuru soğanı kalın doğrayarak ilave edin, tuzunu koyun ve etler yumuşayıncaya kadar haşlayın

3 Fırın tepsisini bir miktar yağ ile yağlayın ve yufkaları, her yufkanın arasına eritilmiş margarin veya tereyağ sürerek ve buruşturarak, tepsiden sarkmayacak şekilde serin

4 Son yufkanın üzerinede yağ sürdükten sonra yufkaları kare dilimler halinde kesin ve önceden 230 derece ısıtılmış fırında altı üstü kızarana kadar 20 dakika pişirin

5 Bu arada sosunu hazırlayalım Küçük bir tencereye, 3 yemek kaşığı yoğurt, 3 yemek kaşığı un ve 2 adet yumurtayı koyun İçerisine dövülmüş 3 diş sarımsak ve 1 tatlı kaşığı limon suyunu ilave ettikten sonra mikser ile karıştırın Son olarak 2 su bardağı su ekleyin ve ağır ateşte sürekli karıştırarak üzeri göz göz olana kadar, koyu muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin ve ateşten alın

6 Altı üstü kızaran yufkaları fırından alın Üzerine daha önce haşlanan et suyundan üç kepçe alıp yufkaların üzerinden gezdirin ve haşlanan etleri üzerine yayın

7 Daha önce hazırladığınız sosu etlerin üzerine dökün

8 Küçük bir tavada 1 yemek kaşığı tereyağ eritip üzerine kırmızı toz biber ilave edin ve karıştırın

9 Erittiğiniz kırmızı biberli teryağını böreğin üzerinde gezdirdikten sonra, önceden 185 derece ısıtılan fırında 10 dakika daha pişirip ılık olarak servis yapın

Afiyet Olsun

Alıntı Yaparak Cevapla