Konu
:
Osmanlı Böreği Tarifi Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Osmanlı Böreği Tarifi Yapılışı
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Osmanlı Böreği Tarifi Yapılışı
Osmanlı Böreği Tarifi - Osmanlı Böreği Yapılışı - Osmanlı Böreği Nasıl Yapılır - Osmanlı Böreği Malzemeleri
3 YUFKA
3/4 ÇAY BARDAĞI SIVIYAĞ
1 SU BARDAĞI SÜT
1 YUMURTA SARISI
İÇİ İÇİN:
1 ORTA BOY SOĞAN
250 GR
KIYMA (YAĞSIZ)
1 ÇORBA KAŞIĞI ÇAMFISTIĞI
1 ÇORBA KAŞIĞI KUŞÜZÜMÜ
1/2 DEMET MAYDANOZ
4 ÇORBA KAŞIĞI SIVIYAĞ
TUZ
KARABİBER
TARÇIN,
YENİBAHAR
Tavaya sıvıyağı alalım
Çamfıstıklarını ekleyip pembeleşene dek kavuralım
Küp doğranmış soğanı ve kıymayı katıp, kıymanın suyu çekilene dek kavurmaya devam edelim
Kıyılmış maydanozu, kuşüzümlerini, tuzu, baharatları ilave edip ateşten alalım
Yufkaları üst üste sererek yarıdan keselim
Yarım daire şeklindeki yufka parçasının üzerine fırça ile süt ve sıvıyağ sürüp ikinci yufka parçasını serelim
Tekrar süt ve yağ sürerek üçüncü yufkayı serelim üzerine kıymalı harcın yarısını yayalım
Yufkaların yan kenarlarını hafifçe içe doğru döndürüp rulo yaparak saralım
Diğer üç adet yarım yufkayı da aynı şekilde hazırlayıp üzerlerine yumurta sarısı sürelim
Önceden ısıtılmış 220 derece ısılı fırında böreğin altı üstü pembeleşene dek pişirerek hemen fırından çıkaralım
Ilıyınca dilimleyip servis yapalım
Börekleri pişer pişmez fırından almazsanız, kabarıklıklarını ve çıtırlıklarını kaybederler
NOT: Arzuya göre böreğin üzerini milföyden keseceğiniz şeritlerle süsleyin
Emine Beder
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul