Yalnız Mesajı Göster

Tahinli Bükme Çörek Tarifi

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tahinli Bükme Çörek Tarifi



Tahinli Bükme Çörek Tarifi
Tahinli Bükme Çörek Yapılışı
Tahinli Bükme Çörek



Tahinli bükme çörek malzemeleri

1 bardak tahin
1 bardak esmer şeker
200 gr tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
Aldığı kadar un
1 yumurta sarısı
Yarım paket kabartma tozu
2 çorba kaşığı susam
1 kaşık un

Tahinli bükme çörek yapılışı

Tereyağı, sıvı yağ, kabartma tozu, yoğurt ve un karıştırılarak yoğrulur

Elde edilen hamur yarım saat kadar dinlendirilir ve bezelere ayrılarak yufkalar açılır

Açılan her bir yufka 4′e bölünerek üstlerine tahin sürülür ve esmer şeker serpildikten sonra yuvarlanır

Yuvarlanan hamurlar birbirleri etrafında dolandırılır ve üzerlerine yumurta sarısı sürülür

Çöreklerimize susam serptikten sonra 180 derecelik fırında 30 dakika pişirilir

Ilık olarak servis edilirler

Alıntı Yaparak Cevapla