Konu
:
Ayvalı Pilav Tarifi Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Ayvalı Pilav Tarifi Yapılışı
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ayvalı Pilav Tarifi Yapılışı
Ayvalı Pilav Tarifi -Ayvalı Pilav Yapılışı -Pilav Tarifleri-Ayvalı Pilav
Malzemeler
2 Su Bardağı Pirinç
1 Ayva
2 Soğan
300 gr Kestane
150gr Ceviz
3 Çorba Kaşığı Çam Fıstığı
2 Çorba Kaşığı Tozşeker
2 Tatlı Kaşığı Tarçın
1 Kahve Fincanı Zeytinyağı
1 Limon Suyu
3 Su Bardağı Sıcak Su
Birkaç Dal Maydanoz
Tuz, Karabiber
Yemeğin Tarifi
Pirinci sıcak tuzlu suda diri kalacak şekilde başlayıp süzün
Ayva ve soğanları soyup küp şeklinde doğrayın
Ayvaları limon suyu ile ovun
Zeytinyağını tencerede ısıtıp soğan, ayva ve çam fıstıklarını pembeleşinceye kadar kavurun
Sıcak su,tozşeker, tarçın, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın
Pirinci ekleyip kapağı kapalı olarak kısık ateşte pişirin
Kestaneleri haşlayıp kabuklarını soyun
İri iri doğradıktan sonra pilava ilave edip karıştırın
Uzerine kağıt örtüp kapağı kapalı olarak kısık ateşte demlenmeye bırakın
Servis tabağına alıp ince kıyılmış maydanozla süsleyerek servis yapın
Afiyet Olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul