Yalnız Mesajı Göster

Ayvalı Pilav Tarifi Yapılışı

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ayvalı Pilav Tarifi Yapılışı



Ayvalı Pilav Tarifi -Ayvalı Pilav Yapılışı -Pilav Tarifleri-Ayvalı Pilav


Malzemeler

2 Su Bardağı Pirinç

1 Ayva

2 Soğan

300 gr Kestane

150gr Ceviz

3 Çorba Kaşığı Çam Fıstığı

2 Çorba Kaşığı Tozşeker

2 Tatlı Kaşığı Tarçın

1 Kahve Fincanı Zeytinyağı

1 Limon Suyu

3 Su Bardağı Sıcak Su

Birkaç Dal Maydanoz

Tuz, Karabiber




Yemeğin Tarifi

Pirinci sıcak tuzlu suda diri kalacak şekilde başlayıp süzün Ayva ve soğanları soyup küp şeklinde doğrayın Ayvaları limon suyu ile ovun


Zeytinyağını tencerede ısıtıp soğan, ayva ve çam fıstıklarını pembeleşinceye kadar kavurun Sıcak su,tozşeker, tarçın, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın Pirinci ekleyip kapağı kapalı olarak kısık ateşte pişirin


Kestaneleri haşlayıp kabuklarını soyun İri iri doğradıktan sonra pilava ilave edip karıştırın Uzerine kağıt örtüp kapağı kapalı olarak kısık ateşte demlenmeye bırakın Servis tabağına alıp ince kıyılmış maydanozla süsleyerek servis yapın


Afiyet Olsun

Alıntı Yaparak Cevapla