Konu
:
Lezita Sucuklu Acılı Nohut Tarifi Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Lezita Sucuklu Acılı Nohut Tarifi Yapılışı
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Lezita Sucuklu Acılı Nohut Tarifi Yapılışı
sucuklu nohut nasıl pişirilir - acılı sucuklu nohut
Gerekli Malzemeler 4 kişilik
2 su bardağı nohut
1 adet Lezita Vakumlu Kangal Sucuk
1 kuru soğan
2-3 kaşık sıvıyağ
1 çorba kaşığı ev yapımı biber salçası
1 çay kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı acı pul biber
Tuz, karabiber
Yapılışı
Nohutları akşamdan ıslatın
Süzüp tencereye veya düdüklü tencereye koyup üzerini 2 parmak geçecek kadar su ekleyin ve nohutlar yumuşayana kadar haşlayın
Kuru soğanı yemeklik doğrayın
Bir tavada sıvıyağı ısıtıp soğanı ilave edin ve yumuşayana kadar kavurun
Biber salçasını ve pul biberi ekleyip soğanla beraber kavurun
Salçalı soğanı nohuta ilave edin
Tuz ve kimyon ekleyip kısık ateşte bir taşım kaynatın
Lezita kangal sucuğu dilimler halinde kesin
Yuvarlak dilimlerden bir kaçını bütün bırakın diğerlerini küçük küçük doğrayın
Yanmaz, yapışmaz bir tavayı kızdırıp sucukları yüksek ısıda yağsız olarak 1-2 dakika pişirin
Hemen tencereye boşaltın
Yemeği karıştırıp bir taşım daha pişirdikten sonra 15-20 dakika dinlendirin
Sıcak olarak servis yapın
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul