Konu
:
Beşamel Soslu Mantarlı İspanak Tarifi Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Beşamel Soslu Mantarlı İspanak Tarifi Yapılışı
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Beşamel Soslu Mantarlı İspanak Tarifi Yapılışı
Beşamel Soslu Mantarlı Ispanak Tarifi - Beşamel Soslu Mantarlı Ispanak Yapılışı -Beşamel Soslu Mantarlı Ispanak -Soslu Yemekler
İçindekiler
500 gram ıspanak
100 gram mantar
1 adet soğan
sıvı yağ
Beşamel sos için
1,5 su bardağı süt
4 yemek kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı un
500 gram kaşar peynir
Hazırlanışı
Ispanaklar iyice yıkanıp temizlenir
Temizlenen ıspanaklar parça parça kaynar suya batırılıp 1 dakika tutulup, çıkarılır
Haşlanan ıspanaklar hemen soğuk suya konulur
Bir tavada soğanlar ve mantarlar birlikte kavrulur
Un yağ ile kavrulduktan sonra soğuk süt ilave edilip koyulaşıncaya kadar pişirilir
Tepsinin tabanına ıspanak yaprakları serilir
Kavrulmuş mantar ve soğanlar üzerine dökülür
En üste beşamel sos konulup rendelenmiş kaşar peyniri serpilir
Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında peynirler kızarıncaya kadar pişirilir
Not:
Ispanaklar rengini kaybetmesin diye haşlandıktan sonra soğuk suya batırılıyor
Ispanakları haşladığımız suyun rengi yeşeriyor
Büyük ihtimalle vitaminin bir kısmı suya geçiyor
Bu nedenle bu suyu atmayıp o gün çorba yapımında kullanabilirsiniz
Afiyet Olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul