Yalnız Mesajı Göster

Beşamel Soslu Mantarlı İspanak Tarifi Yapılışı

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Beşamel Soslu Mantarlı İspanak Tarifi Yapılışı



Beşamel Soslu Mantarlı Ispanak Tarifi - Beşamel Soslu Mantarlı Ispanak Yapılışı -Beşamel Soslu Mantarlı Ispanak -Soslu Yemekler


İçindekiler


500 gram ıspanak


100 gram mantar


1 adet soğan


sıvı yağ

Beşamel sos için


1,5 su bardağı süt


4 yemek kaşığı zeytinyağı


2 çorba kaşığı un


500 gram kaşar peynir

Hazırlanışı


Ispanaklar iyice yıkanıp temizlenir


Temizlenen ıspanaklar parça parça kaynar suya batırılıp 1 dakika tutulup, çıkarılır Haşlanan ıspanaklar hemen soğuk suya konulur


Bir tavada soğanlar ve mantarlar birlikte kavrulur


Un yağ ile kavrulduktan sonra soğuk süt ilave edilip koyulaşıncaya kadar pişirilir


Tepsinin tabanına ıspanak yaprakları serilir Kavrulmuş mantar ve soğanlar üzerine dökülür


En üste beşamel sos konulup rendelenmiş kaşar peyniri serpilir


Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında peynirler kızarıncaya kadar pişirilir



Not:

Ispanaklar rengini kaybetmesin diye haşlandıktan sonra soğuk suya batırılıyor

Ispanakları haşladığımız suyun rengi yeşeriyor Büyük ihtimalle vitaminin bir kısmı suya geçiyor Bu nedenle bu suyu atmayıp o gün çorba yapımında kullanabilirsiniz


Afiyet Olsun

Alıntı Yaparak Cevapla