Yalnız Mesajı Göster

Terbiyeli Kereviz Tarifi Yapılışı

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Terbiyeli Kereviz Tarifi Yapılışı



Terbiyeli Kereviz Tarifi - Terbiyeli Kereviz Nasıl Yapılır - Terbiyeli Kereviz Malzemeleri




Terbiyeli Kereviz

Malzemeler:
1 kilogram kereviz,
250 gram kuşbaşı et,
3 çorba kaşığı margarin,
2 yemek kaşığı salça,
2 adet kuru soğan
2 çorba kaşığı un
Terbiyesi için:
1 adet yumurta
1 adet limon

Hazırlanışı:
Soyulmuş kerevizler, yarım limon suyu, 2 yemek kaşığı un katılmış suya küp şeklinde doğranır Bu şekilde kerevizlerin kararması önlenir Uygun bir tencereye yıkanmış etler konur ve suyunu çekmesi beklenir Suyunu çeken ete 3 yemek kaşığı yağ ve ince doğranmış soğan eklenerek hafifçe kavrulur İçine salça ve kerevizler ilave edilir Tahta kaşıkla karıştırıldıktan sonra üzerini örtecek kadar su konup kısık ateşte 40 dakika kadar pişirilir I yumurta sarısı, yarım limon suyu ile kâsede çırpılır Yemekten alınan iki kaşık su yumurtaya ilave edilir Hepsi iyice karıştırılıp yemeğin içine konur Karıştırıldıktan sonra tencerenin kapağı kapatılır

Alıntı Yaparak Cevapla