Konu
:
Terbiyeli Kereviz Tarifi Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Terbiyeli Kereviz Tarifi Yapılışı
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Terbiyeli Kereviz Tarifi Yapılışı
Terbiyeli Kereviz Tarifi - Terbiyeli Kereviz Nasıl Yapılır - Terbiyeli Kereviz Malzemeleri
Terbiyeli Kereviz
Malzemeler:
1 kilogram kereviz,
250 gram kuşbaşı et,
3 çorba kaşığı margarin,
2 yemek kaşığı salça,
2 adet kuru soğan
2 çorba kaşığı un
Terbiyesi için:
1 adet yumurta
1 adet limon
Hazırlanışı:
Soyulmuş kerevizler, yarım limon suyu, 2 yemek kaşığı un katılmış suya küp şeklinde doğranır
Bu şekilde kerevizlerin kararması önlenir
Uygun bir tencereye yıkanmış etler konur ve suyunu çekmesi beklenir
Suyunu çeken ete 3 yemek kaşığı yağ ve ince doğranmış soğan eklenerek hafifçe kavrulur
İçine salça ve kerevizler ilave edilir
Tahta kaşıkla karıştırıldıktan sonra üzerini örtecek kadar su konup kısık ateşte 40 dakika kadar pişirilir
I yumurta sarısı, yarım limon suyu ile kâsede çırpılır
Yemekten alınan iki kaşık su yumurtaya ilave edilir
Hepsi iyice karıştırılıp yemeğin içine konur
Karıştırıldıktan sonra tencerenin kapağı kapatılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul