Yalnız Mesajı Göster

Yağda Poşe Yumurta Tarifi Yapılışı

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yağda Poşe Yumurta Tarifi Yapılışı



yağda yumurta tarifi - poşe yumurta nasıl yapılır - dere otlu yumurta

Maydanoz veya dereotunu ince ince kıyın bir tavada tereyağını kızdırın Yağ cızırdamaya başlayınca ateşi kısın

Yayvan bir tencerede biraz kaynar su içinde haşladığınız poşe yumurtaların şekillerini bozmadan tek tek yağa koyun

Yumurtaların birbirine bitişik olmaması, ve tavanın içinde geniş yer kalması gereklidir

Kıyılmış maydanoz ve dereotunu üzerine serpin Tavadaki sıcak yağı kaşık kaşık alarak yumurtaların üzerine dökün

Yumurtaların üst kısmının ısınması için bu işlemi bir kaç defa tekrarlayın İç kısımlarının da ısınması için, yumurtalan bir kaç dakika daha tavada bırakın


Bu arada tavanın içindeki yağı devamlı olarak bir kaşık ile yumurtaların üzerine dökmeğe devam edin

Yumurtalar ısınınca, üzerlerine biraz limon suyu serpin
Tavayı ateşten indirin

Yumurtalan servis tabağına alıp üzerine tavada kalan sosu dökün
Hemen servis yapın


alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla