08-13-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Portakal Soslu Kabak Tarifi Yapılışı
Portakal Soslu Kabak Tarifi - Portakal Soslu Kabağın Yapılışı
Malzemeler:
5 adet orta boy kabak
2 adet kuru soğan
2 adet dolmalık kırmızıbiber
1-2 su bardağı haşlanmış nohut
7-8 diş sarımsak
1 çay bardağı zeytinyağı
1 su bardağı portakal suyu
2 su bardağı su
4 tepeleme çay kaşığı un
4 çay kaşığı tozşeker
Tuz, karabiber, kuru nane
Hazırlanışı:
Kabakları soyup ortadan ikiye bölün İşaret parmağı uzunluğu ve kalınlığında doğrayın
Soğanları yemeklik doğrayıp, sarımsakları ayıklayın Kırmızıbiberleri 2 santim kalınlığında kesin
Teflon tencereye yağı koyun Soğanları koyun Üzerine biberleri dizin Aralara kabakları dizin
Sarımsakları ortadan ikiye bölüp serpiştirin Nohutları yayın
Su, nane, tuz, karabiber, portakal suyu, tozşeker ve unu karıştırın Hazırladığınız sosu sebzelerin üzerine gezdirin
Orta ateşte, kapağı kapalı olarak suyu kaynayıncaya kadar pişirin Kaynadıktan sonra altını kısın, yaklaşık 25-30 dakika kadar pişirin
Sebzeler pişince soğutun ve servis yapın
|
|
|