Yalnız Mesajı Göster

Portakal Soslu Kabak Tarifi Yapılışı

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Portakal Soslu Kabak Tarifi Yapılışı



Portakal Soslu Kabak Tarifi - Portakal Soslu Kabağın Yapılışı



Malzemeler:


5 adet orta boy kabak

2 adet kuru soğan

2 adet dolmalık kırmızıbiber

1-2 su bardağı haşlanmış nohut

7-8 diş sarımsak

1 çay bardağı zeytinyağı

1 su bardağı portakal suyu

2 su bardağı su

4 tepeleme çay kaşığı un

4 çay kaşığı tozşeker

Tuz, karabiber, kuru nane


Hazırlanışı:


Kabakları soyup ortadan ikiye bölün İşaret parmağı uzunluğu ve kalınlığında doğrayın

Soğanları yemeklik doğrayıp, sarımsakları ayıklayın Kırmızıbiberleri 2 santim kalınlığında kesin

Teflon tencereye yağı koyun Soğanları koyun Üzerine biberleri dizin Aralara kabakları dizin

Sarımsakları ortadan ikiye bölüp serpiştirin Nohutları yayın

Su, nane, tuz, karabiber, portakal suyu, tozşeker ve unu karıştırın Hazırladığınız sosu sebzelerin üzerine gezdirin

Orta ateşte, kapağı kapalı olarak suyu kaynayıncaya kadar pişirin Kaynadıktan sonra altını kısın, yaklaşık 25-30 dakika kadar pişirin

Sebzeler pişince soğutun ve servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla