Yalnız Mesajı Göster

Zeytinyağlı Midye Dolması Tarifi Yapılışı

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zeytinyağlı Midye Dolması Tarifi Yapılışı



Zeytinyağlı Midye Dolması Tarifi - Zeytinyağlı Midye Dolması Yapılışı - Zeytinyağlı Midye Dolması Malzemeleri





İç Malzemesi
2 su bardağı pirinç ( her midye için 1 tatlı kaşığı pirinç hesaplayınız İç malzemesini yine midye sayısına göre hesaplayın)
1 su bardağı zeytinyağ
4 orta boy soğan
1 çorba kaşığı çam fıstığı
2 çorba kaşığı kuş üzümü
Yarım demet maydanoz, dereotu
2 çay kaşığı kuru nane
2 çay kaşığı tuz
limon
1 çay kaşığı tarçın, yenibahar, şeker

İç malzemesinin hazılanışı:

1- Soğan rendelenir, maydanoz, dereotu sapları ince doğranır Fıstıkla beraber zeytinyağı ile hafif pembe kavrulur

2- Ayıklanıp yıkanmış pirinç katılıp birkaç kere çevrilir

3- İki bardak sıcak su konup orta ateşte suyunu çekinceye
kadar pişirilir 10- 15 dakika kapak kapalı olarak buharı ile demlendirilir

4- İnce kıyılmış maydanoz, dereotu, nane, temizlenmiş üzüm, tarçın, yenibahar, karabiber, tuz, şeker, limon suyu konup karıştırılır

5- Hazırlanan sebzelere doldurulur veya sarılır Tencereye dizilip 2 bardak sıcak su konur Orta ateşte suyunu çekinceye kadar pişirilir Üzerine yarım kahve fincanı zeytinyağı gezdirilir

6- Soğuyuncaya kadar kapak aralık tutulur (kurumaması ve parlak olması için)

7- Tabağa dizilip, limon dilimleri ve maydanoz yaprakları ile süslenir

Midyelerin hazırlanışı:

1- 30- 35 tane büyük ve siyah midyeye bir avuç tuz atılıp 1- 2 saat bırakılır Sonra bıçakla kazınarak yıkanır

2- Midyelerin düz taraflarına bıçak sokularak kitap gibi ikiye açılır İçindeki tüyler kesilip iyice yıkanır

3- Hazırlanan zeytinyağlı dolma içi midyelere sıkıca doldurulup tekrar kapatılır

4- Tencereye yerleştirilip ölçülü suyu konur (2 su bardağı) Üzerine madeni bir tabak kapatılır Sonra da tencerenin kapağı örtülerek orta ateşte pişirilir

5- Suyunu tamamen çekince yarım bardak şarap ilave edilir Tencerenin kapağı tekrar kapatılıp 5- 10 dakika daha ateşte tutulur

6- Kapak aralanarak soğutulur Midyeler birer birer silinip parlak olması için zeytinyağı sürülür

7- Kıvırcık yaprakları ve limon dilimleri ile tabağa yerleştirilir

Alıntı Yaparak Cevapla