Yalnız Mesajı Göster

Karalahana Sarması Tarifi Yapılışı

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Karalahana Sarması Tarifi Yapılışı



sarma tarifleri - karalahan sarması nasıl pişirilir




Karalahana sarması malzemeleri

1 kg karalahana

1 tatlı kaşığı tuz

Yarım çay bardağı zeytinyağı

15 su bardağı pirinç

3 soğan

250 gr kıyma

1 yemek kaşığı kuru nane

Karabiber

Kırmızı pulbiber

Kimyon

Tuz

1 yemek kaşığı domates salçası

1 su bardağı ince doğranmış maydanoz

1 çay bardağı zeytinyağı

Üzeri için

1 su bardağı yoğurt

1 diş sarımsak

1 yemek kaşığı salça

15 gr tereyağı


Karalahana sarması hazırlanışı

Karalahanaları yıkayıp kaynayan tuzlu
suya atın ve yumuşayıncaya kadar haşlayın
Süzerek soğumaya bırakın

Soğanı yemeklik doğrayıp kıymaya karıştırın
Pirinç, zeytinyağı, tuz, salça, maydanoz
ve baharatları ekleyip karıştırın

Harçtan yaprakların içine doldurup sarın
Tencerenin zeminine karalahana yaprakları serip,
dolmaları tencereye dizin
En üste zeytinyağı gezdirip üzerine uygun büyüklükte
bir tabak kapatın ve dolmaların
hizasına gelecek kadar sıcak su ekleyin
Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısın
Yumuşayıncaya kadar pişirin

Tereyağını eritip salçayı 3 dakika kavurun
Dolmaları tabağa alın Üzerine sarımsaklı yoğurt
ve salçalı sos gezdirdikten sonra sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla