Konu
:
Ayvalı Bademli Pilav Tarifi Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Ayvalı Bademli Pilav Tarifi Yapılışı
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ayvalı Bademli Pilav Tarifi Yapılışı
Bademli Pilav Tarifi - Ayvalı Bademli Pilav Nasıl Yapılır - Ayvalı Bademli Pilav Malzemeleri
Malzemeler
* 250 gr Margarin
* 1 su bardağı Badem içi
* 500 gr Pirinç
* 1 büyük Ayva
* 5 çorba kaşığı Kuru Üzüm
* 1,5 lt Et Suyu
* 1 çay kaşığı Tarçın
* Tuz
*
* 10-12 Kisilik
* Mutfak: Belirsiz
Hazırlanışı
Margarini tencereye aktarın
Eriyip, kızdıktan sonra soyulmuş badem içlerini ekleyin
Hafifçe rengi değişene dek kavurun
Ardından yarım saat ılık suda beklettiğiniz ve birkaç su yıkadığınız pirinci bademlerin üzerine ilave edin
10 dakika ağır ateşte sürekli bir tahta kaşıkla karıştırın
Kabuklarını soyduğunuz ve badem iriliğinde doğradığınız ayvaları, yıkanmış üzümleri ekleyin
Tuzunu ayarlayın
Karıştırdıktan sonra bir buçuk litre et suyunu ilave edin
Yaklaşık 3 dakika hızlı ateşyte pişirin
Sonra ateşi kısarak, ağır ateşte pişirin
Demlenmeye bırakın
Üzerine tarçın serperek, servis yapın
Afiyet Olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul