Konu
:
Erzincan Gah Yahnisi Tarifi Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Erzincan Gah Yahnisi Tarifi Yapılışı
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Erzincan Gah Yahnisi Tarifi Yapılışı
Erzincan Gah Yahnisi Tarifi
Erzincan Gah Yahnisi Yapılışı
Erzincan Gah Yahnisi
Erzincan mutfağının başlıca et yemeklerinden olan Gah Yahnisi'nin en önemli özelliği kuzu koldan yapılıyor olması
Bu yemeğe lezzet veren kuzu koldur
Malzemeler: 6 kişilik
1 adet Kuzu kol
1 yemek kaşığı margarin
2 adet soğan
1 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
1 su bardağı elma kurusu
Hazırlanışı:
Elma kurusunu geceden 2 su bardağı suyla ıslatın ve ıslatma suyunda haşlayın
İri parçalara böldüğünüz kuzu etini 1 yemek kaşığı margarinle hafifçe pembeleştirin
Diğer tarafta soğanı ayıklayıp mutfak robotunda kıyın
Etlere ekleyin
2 su bardağı su koyup kısık ateşte 50 dk pişirin
İçine fasulyeyi katıp pişirmeye devam edin
Pişme süresinin 60
dakikasında haşladığınız elma kurularını etlere katın
15 dk sonra ateşten alıp servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul