Yalnız Mesajı Göster

Bezelyeli Patates Tarifi Yapılışı

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bezelyeli Patates Tarifi Yapılışı



Bezelyeli Patates Tarifi - Bezelyeli Patates Yapılışı - Bezelyeli Patates Malzemeleri






* 600 g patates (kabukları soyulup, her biri iri zar biçiminde doğranmış)

* 2 tatlı kaşığı bal

* 3 çorba kaşığı elma sirkesi

* 1/4 tatlı kaşığı kırmızıbiber

* 1/2 tatlı kaşığı tarçın

* 1 1/2 çorba kaşığı ayçiçek yağı

* 2 orta boy soğan (doğranmış)

* 15 g (1 çorba kaşığı) tuzsuz tereyağı

* 1/4 tatlı kaşığı tuz

* 125 g iç bezelye


Bal, sirkenin 2 çorba kaşığı, kırmızıbiber ve tarçını bir kâsede karıştırıp, bir kenara bırakın

Ayçiçek yağını bir tencereye koyup, tencereyi kısık ateşe oturtarak, yağı ısıtın Isınınca patatesleri ekleyip, ara sıra karıştırarak, 5 dakika pişirin Ateşi biraz açıp, sık sık karıştırarak, patatesleri orta ateşte 5 dakika daha pişirin Soğanlar, tereyağı, tuz, kalan 1 çorba kaşığı sirke, 6 cl (1/4 su bardağı) su ve bezelyeleri ekleyip, karışımı soğanlar altın sarısı bir renk alıncaya kadar (yaklaşık 5 dakika) pişirin

Kâsedeki ballı karışımı tencereye ekleyip, sürekli karıştırarak, karışımı 1-2 dakika daha pişirin Tencereyi ateşten alıp, bezelyeli patatesi çukur bir servis tabağına aktararak, servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla