Konu
:
Mısırlı Pancar Sarması Tarifi Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Mısırlı Pancar Sarması Tarifi Yapılışı
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Mısırlı Pancar Sarması Tarifi Yapılışı
pancar sarması nasıl yapılır - mısırlı sarma
Malzemeler:
3 bağ pancar
500 gr çekinti mısır
2 soğan
30 gr tereyağı
1 kahve fincanı sıvıyağ
Yarım demet maydanoz
2 çorba kaşığı biber salçası
1 kâse sarımsaklı yoğurt
Tuz
Kırmızı tozbiber
Tarifi:
Çekinti mısırın üzerine çıkacak kadar su ve tuz ekleyip koyulaşıncaya kadar pişirin
Soğanları soyup küp şeklinde doğrayın
Tereyağını eritip soğanı kavurun
Kırmızıbiber ve tuz ilave edip Karıştırın
Sosu ve kıyılmış maydanozu mısıra ekleyip karıştırın
Pancarların sap kısımlarını kesip haşlayın ve süzün
Damarlı kısımlarından ikiye kesin
Her bir parçasına birer kaşık iç malzeme ekleyip üçgen şeklinde sarın ve tencereye yerleştirin
Salçayı suyla ezin
Sıvıyağ ekleyip karıştırın ve sosu yemeğin üzerine gezdirerek dökün
Biraz su ekleyip kapağı kapalı şekilde pişirin
Sarımsaklı yoğurtla birlikte sıcak olarak servis yapın
Not: Çekinti mısır, değirmende az dövülmüş kırık mısıra verilen ad
Arzuya göre yemeğe et suyu ilave edebilirsiniz
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul