Konu
:
Düdüklüde Bamya Tarifi Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Düdüklüde Bamya Tarifi Yapılışı
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Düdüklüde Bamya Tarifi Yapılışı
Düdüklüde Bamya Tarifi - Düdüklüde Bamya Yapılışı - Düdüklüde Bamya Nasıl Yapılır - Düdüklüde Bamya Pişirme Süresi
Malzemeler:
Yarım kg bamya
100 gr kıyma
1 baş soğan
2-3 orta boy domates
1 yemek kaşığı YONCA salça
Yarım çay bardağı koruk suyu (yoksa limon suyu)
1 çay bardağı YONCA ayçiçek yağı
1,5 su bardağı sıcak su
Hazırlanış:
Bamyalar iyice yıkanıp süzülür
Sap kısımları koni şeklinde kesilerek ayıklanır
Düdüklü tencereye YONCA ayçiçek yağı ve yemeklik doğranmış soğan konup birkaç dakika çevrilir
Kıyma ilave edilip kavrulur
Küp küp doğranmış domatesler ve YONCA salça ilave edilerek domatesler ezilene kadar kavurmaya devam edilir
1,5 su bardağı sıcak su, tuz ve koruk (yada limon) suyu eklenir
Kaynayan suya ayıklanmış bamyalar atılıp, düdüklü tencerenin kapağı kapatılır
Düdüklüde 10-12 dakika pişirilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul