Konu
:
Zeytinyağlı Taze Yaprak Dolması Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Zeytinyağlı Taze Yaprak Dolması Tarifi
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Zeytinyağlı Taze Yaprak Dolması Tarifi
Zeytinyağlı Taze Yaprak Dolması Tarifi
Malzemeler:
1/2 kg
taze yaprak (veya salamura yaprak)
1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı pirinç
6-7 baş kuru soğan
1 yemek kaşığı çam fıstığı
2 yemek kaşığı kuş üzümü
tuz
dolma baharı
1 çay kaşığı tarçın
1 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı su
Yapılışı:
Yapraklar bol suda yıkanır
Tencerede kaynamakta olan suya batırılır, bir çevrilip çıkarılır
Kevgire alınır
6-7 baş kuru soğan tavaya rendelenir Yağ ve fıstık ilavesiyle kavruiur
Ayıklanmış ve yıkanmış pirinç ilave edilir
Hep beraber tavada suyunu çekip kavrulur hale gelince 1 su bardağı su konur
Yıkanmış kuş üzümü , tuz, baharat, tarçın, şeker eklenir
Suyunu çekince demlenmeye bırakılır
Sapları çıkarılmış tek tek yaprakların ortasına 1 yemek kaşığı hazırlanan içten "yaprak büyüklüğüyle orantılı" konarak yaprakların kenarları orta kısma doğru kapatılıp sap kısımından bükerek çok sıkı bir şekilde sarılır
En üzerine yapraklar serilerek dolmanın dağılması önlenir
1 su bardağı su konarak ateşe oturtulur
Kısık ateşte 40-45 dakika pişirilir
Eğer yapraklar salamuraysa 1/2 limon sıkılır
Suyunu çektikçe bir bardak ilave edilerek devam edilir
Piştikten sonra üzerine 1 yemek kaşığı sıvı yağ dökülüp söndürülür
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul