Yalnız Mesajı Göster

Zeytinyağlı Taze Yaprak Dolması Tarifi

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zeytinyağlı Taze Yaprak Dolması Tarifi



Zeytinyağlı Taze Yaprak Dolması Tarifi

Malzemeler:
1/2 kg taze yaprak (veya salamura yaprak)
1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı pirinç
6-7 baş kuru soğan
1 yemek kaşığı çam fıstığı
2 yemek kaşığı kuş üzümü
tuz
dolma baharı
1 çay kaşığı tarçın
1 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı su

Yapılışı:
Yapraklar bol suda yıkanır Tencerede kaynamakta olan suya batırılır, bir çevrilip çıkarılır Kevgire alınır 6-7 baş kuru soğan tavaya rendelenir Yağ ve fıstık ilavesiyle kavruiur Ayıklanmış ve yıkanmış pirinç ilave edilir Hep beraber tavada suyunu çekip kavrulur hale gelince 1 su bardağı su konur Yıkanmış kuş üzümü , tuz, baharat, tarçın, şeker eklenir Suyunu çekince demlenmeye bırakılır Sapları çıkarılmış tek tek yaprakların ortasına 1 yemek kaşığı hazırlanan içten "yaprak büyüklüğüyle orantılı" konarak yaprakların kenarları orta kısma doğru kapatılıp sap kısımından bükerek çok sıkı bir şekilde sarılır En üzerine yapraklar serilerek dolmanın dağılması önlenir 1 su bardağı su konarak ateşe oturtulur Kısık ateşte 40-45 dakika pişirilir Eğer yapraklar salamuraysa 1/2 limon sıkılır Suyunu çektikçe bir bardak ilave edilerek devam edilir Piştikten sonra üzerine 1 yemek kaşığı sıvı yağ dökülüp söndürülür

Alıntı Yaparak Cevapla